Het IFFC is opgericht in 2015 door Arthur de Groot en is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Het IFFC vormt de spil van een kennisintensief publiek-privaat netwerk op het gebied van financieel-economische criminaliteit (FEC).
Het is een onafhankelijk initiatief dat vanuit maatschappelijke betrokkenheid door private partijen is gestart waarbij nadrukkelijk de verbinding wordt gezocht met overheid en kennisinstellingen (brugfunctie).
Als platformorganisatie op het gebied van FEC-bestrijding heeft het IFFC een uitgebreid netwerk van publieke en private partijen en kennisinstellingen die samenwerken en elkaar ontmoeten in (onderzoeks)projecten en activiteiten. Het IFFC is branche- en sector-overschrijdend, en zoekt tevens de verbinding met een nieuwe generatie talentvolle professionals.
Het IFFC is gevestigd in Den Haag: de internationale stad van vrede, recht en veiligheid, die zich toelegt op het verbinden van technologie, conflictbeheersing en recht. Als Nederlands kennis- en expertise platform op het gebied van FEC zoekt het IFFC de verbinding met vergelijkbare internationale organisaties.

4FINACIALSAFETY

RADICAAL SAMENWERKEN...
Dat was de werktitel van het Trendwatch project dat het IFFC met haar publieke en private partners nader in kaart wilde brengen.
De trend van steeds meer multidisciplinair samenwerken over de grenzen van publieke en private sectoren heen.
Op 19 maart 2019 kwam het Trendwatch projectteam bijeen voor een vervolgbijeenkomst om verder in te gaan op deze vraag 'Welk onderwerp binnen deze trend van de financieel-economische misdaad vraagt nu om urgentie?' De vraag werd benaderd vanuit verschillende invalshoeken en dat was nodig om een compleet beeld te schetsen. Het team wilde daarom de komende tijd verschillende activiteiten organiseren om diverse experts op het gebied van thema's die FEC raken, te laten meedenken over het antwoord op deze vraag.
Gedurende het volgende jaar werd er hard aan het project rapport gewerkt met meer dan 20 interviews en diverse soorten onderzoek. De bedoeling was dan ook dat het rapport tijdens de Dag van de Fraudeonderzoeker 2020 gepresenteerd zou worden.
Toen brak de Corona-crisis uit...
Er werd besloten het project niet af te ronden. Waarom? Opeens veranderde de hele situatie zich, wat gebeurt er door de crisis met samenwerken? Gaan we een trendbreuk zien of gaan bestaande trends juist versnellen? Wat is de nieuwe status quo en waar liggen nu de nieuwe kansen?
Vanuit de projectteam ontstond er een nieuw initiatief. Omdat juist nu, samenwerken nog belangrijker is. 4FinancialSafety heeft als doel: meer partnerships en meer participatie.
Om je aan te melden voor meer informatie ga naar: 4FinancialSafety.org