• IFFC

Duitsers willen oprichters bedrijf Panama Papers oppakken

KEULEN (ANP/AFP) - De Duitse Justitie heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de twee oprichters van Mossack Fonseca. Dat is de zakelijk dienstverlener die vier jaar geleden centraal stond in de Panama Papers-affaire. Dat melden Duitse media.


De twee advocaten, Jürgen Mossack en Ramon Fonseca, worden verdacht van hulp bij massale belastingontwijking. Het arrestatiebevel betekent dat ze kunnen worden opgepakt als ze op het grondgebied van de Europese Unie komen. Momenteel bevinden de twee zich in Panama, dat geen uitleveringsverdragen heeft getekend. Volgens Duitse media hoopt Justitie erop dat Mossack, die familie heeft in Duitsland, zich overgeeft om te onderhandelen over strafvermindering en om Amerikaanse aanklachten te vermijden.


In 2016 kwam de administratie van Mossack Fonseca op straat te liggen. Daarin kwamen de namen voor van talloze financiële dienstverleners, ook in Nederland, die via brievenbusfirma's belastingontduiking leken te faciliteren. Ook doken namen op van veel prominente personen die hun geld op schimmige manieren hadden weggezet. De premier van IJsland zag zich genoodzaakt op te stappen, toen bleek dat hij miljoenen aan familiekapitaal bij een offshorebedrijf had ondergebracht.

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2019 door IFFC

. Met trots gemaakt met Wix.com

IFFC - Institute for Financial Crime 

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

Het IFFC draagt actief bij aan het realiseren van SDG 16