Drie vragen de Kamervoorzitters: Chiel Warners en Philip Thiadens

Bijgewerkt op: nov 1

“We zitten allemaal in deze Kamer omdat we een passie hebben voor sport”Chiel Warners en Philip Thiadens zijn voorzitter en secretaris van de Kamer Sport en FEC van het IFFC. Ze vertellen over de toegevoegde waarde van samenwerken in een pluriforme groep en over de concrete activiteiten van de Kamer: “We focussen met name op de amateursport omdat we denken dat daar de grootste stappen gemaakt kunnen worden.”


Jullie hebben allebei topsport beoefend. Wat is jullie persoonlijke drijfveer om actief te zijn op het gebied van Sport en FEC?


Chiel: “Sporten heeft mij heel veel gegeven en me veel van de wereld laten zien. Dat gun ik iedereen. Maar


daar hoort wel bij dat je sport op een gezonde en eerlijke manier moet kunnen bedrijven. Ik heb zelf twee dochters die veel sporten en ik wil dat ze dat op een mooie en gezonde club kunnen doen.”


Ph