top of page

Bijna 5 miljoen cash gevonden bij witwasonderzoek Purmerend

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021

(ANP) - Een onderzoek in Purmerend en Amsterdam naar het witwassen van cocaïnegelden heeft meer dan 4,8 miljoen euro aan contanten opgeleverd plus luxegoederen als merkkleding, merkschoenen, vijf dure auto's en een Rolex-horloge. Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Twee van hen zitten nog vast.


Op 23 september viel een arrestatieteam een huis in Purmerend binnen. Tijdens de doorzoeking stuitten de rechercheurs op zeven tassen, die waren volgepropt met bundels bankbiljetten met een totale waarde van 4,8 miljoen euro. Verspreid door de woning vonden ze nog eens 60.000 euro aan contanten. Het geld is in beslag genomen.


Bij woningdoorzoekingen in Amsterdam werden kleding, schoenen en een Rolex in beslag genomen. Dat gebeurde ook met vijf personenauto’s. Eén daarvan was voorzien van een professioneel aangebrachte verborgen ruimte. De actie maakte deel uit van een onderzoek naar geldstromen in de grootschalige en internationale cocaïnehandel.


Onlangs leidde ditzelfde onderzoek tot twee andere doorzoekingen in Amsterdam en Amstelveen, waar de politie in beide woningen een hennepkwekerij aantrof. In het Amsterdamse huis waren op dat moment negen mensen bezig met het knippen van henneptoppen. Zij zijn aangehouden.

bottom of page