top of page

Beleggingsfraudeur met spijt biedt gedupeerden zijn buit aan

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021

Een Nederlandse verdachte van een beruchte beleggingsfraude wil zijn complete aandeel in de opbrengst teruggeven, zegt hij tegen Het Financieele Dagblad. Het gaat om de miljoenen die Emed Echadi overhield aan fraude met valutabeleggingen bij IB Capital.


"Ik wil vandaag nog alle 11 miljoen euro die ik uit deze zaak in beheer heb, overmaken naar het Openbaar Ministerie. Ik kan het nu overmaken. Nu. Nu. Nu. Dan kan het OM dit aan gedupeerden geven en kunnen we allemaal eindelijk weer verder met ons leven", aldus de 40-jarige Echadi uit Haarlem. Hij wilde ook met zijn volledige naam in de krant. Volgens het FD is het voor zover bekend voor het eerst dat een verdachte van beleggingsfraude voorafgaand aan zijn rechtszaak via een kranteninterview aanbiedt zijn buit terug te geven.


Echadi is een van de twee Nederlandse verdachten in een internationale zaak. Zo'n 1800 beleggers uit onder meer Nederland, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland staken tien jaar geleden 54 miljoen euro in de valutahandel van IB Capital. Maar in plaats van de voorspelde winst verloren de beleggers in 2012 op een door de verdachten geplande dag 60 procent van hun geld.

bottom of page