HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

+31 (0)70 204 50 11
info@iffc.nl

Wilt u op de hoogte blijven van alle IFFC-activiteiten?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Agenda 04-10-2018 Fraude Film Festival 2018    |    Nieuwsberichten Introductiebijeenkomst Kamer Verzekeringsfraude    |    Vlogs Dag van de Fraudeonderzoeker Aftermovie    |    Nieuwsberichten Dag van de Fraudeonderzoeker 2018    |    Vlogs Animatie: Towards Increased Efficiencies in KYC and TDD Screenings    |    Nieuwsberichten YFC Knowledge Bite: onderzoeksjournalistiek

04 okt 2018

Fraude Film Festival 2018

Start om: 08:00

Op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober vindt de vijfde editie plaats van het Fraude Film Festival. Twee volle dagen met films en documentaires over fraude en de bestrijding ervan.

5 oktober is de openbare dag waarin het Fraude Film Festival de directe communicatie met de maatschappij zoekt.

Het hoofdthema van het Fraude Film Festival 2018 is ‘Maatschappelijke ondermijning’.

Fraude is een vorm van ondermijnende criminaliteit, die de structuur van de maatschappij verzwakt of misbruikt. Dat leidt tot een aantasting van haar fundamenten en/of van de legitimiteit van het stelsel dat haar beschermt. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Maar hoe pakken we dit probleem als samenleving aan?

Het festival beoogt het maatschappelijk bewustzijn over fraude te vergroten en een trendbreuk in de bestrijding ervan te forceren. Door overheid, bedrijven en publiek bijeen te brengen en samen te werken kunnen wij dit probleem als samenleving aanpakken.

Meer info