HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

+31 (0)70 204 50 11
info@iffc.nl

Word participant! Sluit nu aan bij het unieke netwerk van bij fec-bestrijding betrokken partijen (publiek, privaat, en kennisinstellingen)!

Schrijf je nu in!

Nieuwsberichten Basisopleiding Fraudeonderzoek    |    Agenda 20-09-2019 Fraudefietstocht Rotterdam    |    Agenda 03-10-2019 FRAUDE FILM FESTIVAL 2019    |    Vlogs Dag van de Fraudeonderzoeker 2019    |    Nieuwsberichten YFC bijeenkomst - Ondermijning in sport; matchfixing    |    Nieuwsberichten Dag van de Fraudeonderzoeker 2019    |    Nieuwsberichten Fraudefietstocht 2019 - Rotterdam    |    Nieuwsberichten Accountancy in beweging    |    Nieuwsberichten Geen IT'ers, maar Avengers

Dag van de Fraudeonderzoeker

Op 20 april 2017 vond de Dag van de Fraudeonderzoeker plaats. Wij kijken terug op een zeer succesvolle eerste editie. De Politieacademie barstte uit zijn voegen met tegen de 350 deelnemers! Tijdens de eerste Dag van de Fraudeonderzoeker op de Politieacademie in Apeldoorn, 20 april 2017, bespraken 330 fraudeonderzoekers uit de publieke en private sector knelpunten in de fraudebestrijding en goede voorbeelden van samenwerking.

Schouders eronder

Het Openbaar Ministerie en de politie lijken verslaafd aan drugscriminaliteit en klassieke criminaliteit, terwijl fraude wordt afgedaan als stiefkindje, vindt Hoogenboom. Daarom moeten publieke instanties er samen met elkaar en private partijen de schouders onder zetten. Het was daarom mooi dat op de dag ook opsporingsinstanties en toezichthouders zoals de FIOD en het Openbaar Ministerie aanschoven. Het IFFC zal de komende tijd uiteraard actief doorgaan om door middel van diverse activiteiten de samenwerking en kennisuitwisseling tussen bedrijfsleven en overheid te blijven verbeteren en concrete stappen te maken. Een paar concrete voorbeelden daarvan zijn dat we een aantal sprekers vragen om dieper op hun sessie in te gaan tijdens IFFC Fraudecafé hier op The Hague Security Delta te Den Haag.

Mooie dag

“Het is mooi dat er zo veel deelnemers waren met verschillende achtergronden. Er is een goede balans aan het ontstaan in het meedoen van de publieke en private sector; dat is een grote stap vooruit. Het enthousiasme waarmee de dag is ontvangen, de opkomst en diversiteit van deelnemers stemmen mij positief. Ik denk dat hiermee een eerste grote stap is gezet.", aldus Arthur de Groot directeur van het IFFC.

“We moeten het samen doen,” onderstreepte dagvoorzitter Bob Hoogenboom nog maar eens aan het slot van de eerste Dag van de Fraudeonderzoeker door David Bowie’s “Changes” te laten horen.

De dag van de Fraudeonderzoeker wordt elk jaar in het voorjaar georganiseerd. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Dé Dag

Nieuws