HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

+31 (0)70 204 50 11
info@iffc.nl

Wilt u op de hoogte blijven van alle IFFC-activiteiten?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuwsberichten YFC bijeenkomst - Ondermijning in sport; matchfixing    |    Agenda 03-10-2019 FRAUDE FILM FESTIVAL 2019    |    Vlogs Dag van de Fraudeonderzoeker 2019    |    Nieuwsberichten Dag van de Fraudeonderzoeker 2019

Introfilm

Investigative Interviewing en fraudeonderzoeken

Vanuit de ogen van een rechtspsycholoog/politieman en die van een fraudeonderzoeker/interviewtrainer kijken we naar wat "investigative interviewing" kan bijdragen aan de waarheidsvinding bij fraudezaken. Of is deze wijze van interviewen alleen toepasbaar op iemand als Andrei Breivik of andere terreurverdachten? Wat voegt "investigative interviewing" toe aan het interviewgereedschap dat fraudeonderzoekers nu al gebruiken? Waarom is het zo effectief en wanneer wellicht niet? Moet je als fraudeonderzoeker nu plotseling alles anders gaan doen?

In het 2e deel van deze break-out sessie zal de nadruk worden gelegd op het omzetten van het gesproken woord naar de geschreven verklaring. Dat is een worsteling waar vrijwel iedere fraudeonderzoeker mee te maken heeft. Het aloude mee typen tijdens een verhoor gebeurt nog steeds met grote kwaliteitsgevolgen voor het eindproduct. Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan?

Klik hier om te registreren voor deze sessie. 

Keer terug naar het programma

Sprekers