HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

+31 (0)70 204 50 11
info@iffc.nl

Wilt u op de hoogte blijven van alle IFFC-activiteiten?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Agenda 03-10-2019 FRAUDE FILM FESTIVAL 2019    |    Nieuwsberichten YFC bijeenkomst - Ondermijning in sport; matchfixing    |    Nieuwsberichten Dag van de Fraudeonderzoeker 2019    |    Vlogs Dag van de Fraudeonderzoeker 2019

Introfilm

Investigative Interviewing en fraudeonderzoeken

Vanuit de ogen van een rechtspsycholoog/politieman en die van een fraudeonderzoeker/interviewtrainer kijken we naar wat "investigative interviewing" kan bijdragen aan de waarheidsvinding bij fraudezaken. Of is deze wijze van interviewen alleen toepasbaar op iemand als Andrei Breivik of andere terreurverdachten? Wat voegt "investigative interviewing" toe aan het interviewgereedschap dat fraudeonderzoekers nu al gebruiken? Waarom is het zo effectief en wanneer wellicht niet? Moet je als fraudeonderzoeker nu plotseling alles anders gaan doen?

Veel vragen waarvan wij verwachten dat de bezoekers van onze workshop zullen hebben en er ongetwijfeld nog een aantal aan zullen toevoegen. Dit zal tot discussie en nieuwe inzichten leiden. Wetenschap en praktijkervaringen leiden, als het goed is, voortdurend tot nieuwe inzichten. Daarbij is de slogan "Als iets niet wetenschappelijk is onderzocht maar het  in de praktijk goed blijkt te werken, doe het dan vooral. Als de wetenschap heeft bewezen dat er betere manieren zijn dan zul je wel gek zijn als je die niet gaat gebruiken".

Klik hier om te registreren voor deze sessie. 

Keer terug naar het programma

 

Sprekers