HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

+31 (0)70 204 50 11
info@iffc.nl

Wilt u op de hoogte blijven van alle IFFC-activiteiten?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Vlogs Dag van de Fraudeonderzoeker 2019    |    Nieuwsberichten Dag van de Fraudeonderzoeker 2019    |    Agenda 03-10-2019 FRAUDE FILM FESTIVAL 2019    |    Nieuwsberichten YFC bijeenkomst - Ondermijning in sport; matchfixing

Hoe de offshore de waarheid verhult 

"De financiële offshore: in een rechte lijn naar de waarheid?

Een prachtige villa in Wassenaar, gefinancierd met een onderhandse lening van 2,5 miljoen euro van een vennootschap op Cyprus: is dit de waarheid, een feit, schijn, fake-news of wellicht zelfs fraude? 

Waarheidsvinding kan alleen plaatsvinden indien het volledige en juiste feitencomplex in kaart wordt gebracht. Maar is dat wel mogelijk in de offshore wereld?

De financiële offshore wereld wordt vaak als schimmig en lastig ervaren. Waar haal je informatie vandaan? Is die informatie misleidend, fake of juist? Hoe betrouwbaar is informatie die je kan verkrijgen? Belastingparadijzen, nominee dienstverlening, trusts, verborgen identiteiten en vermogen zijn er juist om te verhullen. Zij presenteren vaak een schijnwerkelijkheid. Verhullen en frustreren van de waarheidsvinding is de ‘core business’ van deze bijzondere sector.

We leven in 2019, een tijdvak waar tijd en de juiste informatie de belangrijkste valuta zijn. Je wilt dus snel zicht op de waarheid krijgen, feiten kunnen onderscheiden van non-info. Je wilt in een rechte lijn naar de waarheid. Neem plaats in deze shop, laat je stoelriem los en ontsluier alsof het je laatste dag is.

Je ziet het pas als je het begrijpt.

Neem al je creativiteit, denkkracht, vakkennis en inzet mee naar deze workshop. Je hebt ze nodig."

  Klik hier om te registreren voor deze sessie. 

Keer terug naar het programma

 

 

Jan van Koningsveld

Mr. dr. T.J. (Jan) van Koningsveld (1950) is sinds 2010 directeur van het Offshore Kenniscentrum (OKC). Het bijzondere aan Jan is dat hij zijn jarenlange praktijkervaring combineert met zijn uitgebreide juridische en wetenschappelijke kennis. OKC is gespecialiseerd in trainingen en onderzoek op het gebied van financiële offshore wereld in relatie met belastingfraude, corruptie en witwassen (www.okc.nl) 

Jan heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van financieel rechercheren. Vooral in relatie met misbruik van (buitenlandse) rechtspersonen. Van 1986 tot 2010 was hij werkzaam bij de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.  Hij was belast met het voorbereiden en uitvoeren van strafrechtelijke onderzoeken naar allerlei vormen van financieel-economische fraude zoals belastingfraude, beleggingsfraude, corruptie, oplichting, faillissementsfraude en het witwassen van de hieruit verkregen gelden. Deze onderzoeken hadden vaak een internationale component zodat hij veel rechtshulpverzoeken heeft gedaan aan ongeveer 20 verschillende belastingparadijzen in de wereld. Mede hierdoor heeft hij veel praktische ervaring opgedaan met buitenlandse rechtspersonen, trusts, trustkantoren en offshore-dienstverlening. Tevens heeft hij geparticipeerd in diverse multidisciplinaire onderzoeksteams die onderzoek hebben verricht naar georganiseerde misdaad in Nederland. 

Bekijk hier de breakoutsessie waar Jan spreker van is

Naar profiel

Interviews