HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

+31 (0)70 204 50 11
info@iffc.nl

Wilt u op de hoogte blijven van alle IFFC-activiteiten?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuwsberichten Dag van de Fraudeonderzoeker 2019    |    Agenda 03-10-2019 FRAUDE FILM FESTIVAL 2019    |    Vlogs Dag van de Fraudeonderzoeker 2019    |    Nieuwsberichten YFC bijeenkomst - Ondermijning in sport; matchfixing

De betekenis van Artificial Intelligence (AI) voor het fraudeonderzoek

Wat is de toegevoegde waarde van AI voor het fraudeonderzoek? Het verwachtingspatroon rondom AI is op haar hoogtepunt. In deze sessie wordt aan de hand van aantal voorbeelden geïllustreerd hoe AI kan worden ingezet bij het detecteren van fraude en het herkennen en organiseren van bewijs.

Dergelijke technieken maken het, gecombineerd met nieuwe ontwikkelingen, mogelijk om fraude pro-actiever te bestrijden zonder te moeten leunen op procedurele waarborgen die de slagkracht van een organisatie niet ten goede komen.

Naast dit overzicht van de mogelijkheden van moderne technologie gaat de presentatie ook in op de gevolgen voor de rol van de fraudeonderzoeker: hoe verandert het werk en worden aspecten van het onderzoek zoals we dat nu kennen wellicht overbodig?

Klik hier om te registreren voor deze sessie. 

Keer terug naar het programma

Evert Haasdijk

Evert Haasdijk is senior manager en AI lead bij Deloitte Forensic & Financial Crime en lid van Deloittes AI Center of Expertise. Evert is de afgelopen 25 jaar actief geweest als onderzoeker, consultant en ondernemer op het vlak van kunstmatige intelligentie, machine learning en data mining. Hij was één van de ontwikkelaars van een machine learning applicatie die krediet risico’s in kaart bracht, begon bij Cap Gemini een data mining afdeling en werkte ruim tien jaar voor de Vrije Universiteit.

 

Bekijk hier de breakoutsessie waar Evert spreker van is

Naar profiel