HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

+31 (0)70 204 50 11
info@iffc.nl

Wilt u op de hoogte blijven van alle IFFC-activiteiten?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuwsberichten YFC bijeenkomst - Ondermijning in sport; matchfixing    |    Nieuwsberichten Geen IT'ers, maar Avengers    |    Nieuwsberichten Dag van de Fraudeonderzoeker 2019    |    Agenda 03-10-2019 FRAUDE FILM FESTIVAL 2019    |    Nieuwsberichten Accountancy in beweging    |    Vlogs Dag van de Fraudeonderzoeker 2019

2019: Wauw!

Beste strijdmakkers,

Was 2018 nog een jaar van koers zoeken en vinden, daarop plannen maken, team vormen, en bestuurlijke vernieuwing, 2019 wordt een jaar met veel actie!

Hoop

Ik hoop dat we het vertrouwen krijgen van de overheid door de detachering van een nieuwe directeur die het stokje van Arthur via mijn interim-periode kan overnemen. Maar ook vertrouwen van landelijke en regionale overheidsorganisaties die met ons willen samenwerken om projecten op te starten. 

Ik hoop ook dat we erin zullen slagen om met onze participanten een bruikbaar zicht te krijgen op de financiën achter de misdaad. Daar zit de publieke sector nog het meest op te wachten en daar moeten we de grote doorbraak zien te bewerkstelligen. En natuurlijk gaan we door op het pad van preventie en opsporing van financiële misdaad.

We hebben een sterk basisteam, een goed netwerk, maar we willen dat deze netwerkpositie meer resultaat krijgt. Ook de exposure in de media moet nog aanzienlijk versterkt worden. Daar gaan we natuurlijk mee aan de slag. Maar daarnaast zullen we als IFFC meer moeten deelnemen aan het publieke debat. Met de directeur, die we voor ogen hebben, gaat dat zeker lukken.

Groeien en bloeien

In het eerste kwartaal zie ik de voorwaarden gerealiseerd worden, die ons de rest van het jaar moeten doen groeien en bloeien. In het tweede kwartaal richten we ons natuurlijk op De Dag van de Fraudeonderzoeker, terwijl in het derde kwartaal ons internationaal congres “Countering Financial  Economic Crime”, kortweg C-FEC een compleet nieuw hoogtepunt gaat brengen. In de tussentijd verwacht ik dat we een programma voor Data Science echt van de grond krijgen en met diverse kamers interessante projecten gaan opstarten. Samen met de FIOD en een groot aantal participanten gaan we ons eerste trendrapport uitgeven in september 2019. Met het Openbaar Ministerie gaan we nieuwe wegen verkennen om van criminelen meer geld af te pakken. En vast nog veel meer!

Ik ben dankbaar, dat ik in dit vitale kwartaal de rol als directeur mag spelen. Ik heb er ook veel zin in! Ik wil jullie allemaal danken voor het vertrouwen in onze samenwerking, de gemeenschappelijk gedragen koers, die voortbouwt op de structuur die in de afgelopen jaren is ontwikkeld.

Missie verwezenlijken

We zullen Arthur de Groot zeker op een nader te bepalen moment bedanken voor zijn werk als directeur. Dankzij hem staat er nu een fundament om de publiek-private samenwerking naar een mooie volgende fase te brengen.

Voor ons hele ecosysteem van organisaties die zich bezighouden met financial (of) crime reken ik op effectieve inspanningen, die leiden tot een grotere integriteit van ons financieel systeem en minder financiële mogelijkheden voor de misdadigers.

Zet ‘m op! Laten we (zelf)vertrouwen winnen in de samenwerking en het verwezenlijken van onze missie!

Frans M. Copini
Directeur a.i.

Institute for Financial Crime (IFFC)

   

Frans M. Copini

Frans heeft een brede werkervaring op het gebied van onderzoek naar financieel economische criminalieit, Publiek-Private Samenwerking, Criminaliteitspreventie, Business Development en Innovatie. Hij heeft onder meer gewerkt aan een nationaal kenteken scanning systeem voor de politie en is mede-auteur van de politievisie op sensing van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij is mede-eigenaar geweest van het fraude onderzoeksbureau IRS.

Frans is vanaf mei 2018 verbonden aan het IFFC als strategisch adviseur. Sinds 1 januari 2019 is hij interim-directeur.

Naar profiel