MASTERCLASS

INTERNET RECHERCHEREN

Op het internet is ontzettend veel informatie te vinden die bruikbaar kan zijn voor het bestrijden van financieel economische criminaliteit. Het internet is dan ook een onmisbare bron bij het doen van onderzoek. Wij willen ons netwerk graag de mogelijkheid geven om zich hier verder in te verdiepen. Hierom biedt het YFC de digitale Masterclass Internet Rechercheren aan. Twee experts op het gebied van open bronnen onderzoek geven in twee uur inzicht in de wereld van internet rechercheren. Dit wil je niet missen!

Dit event wordt gemodereerd door Reinhard van de Steeg, AML-specialist bij ABN AMRO en Maarten Boerma, Consultant bij EBBEN Partners.

 

PROGRAMMA

15:00 – 15:15 – Introductie

15:15 – 16:00 -  Nico Dekens

16:00 – 16:45 – Bert Jan Beneker 

16:45 – 17:00 – Vragen en uitloop

SPREKERS:

BERT JAN BENEKER

Goochelen met onroerend goed

Maak je wel eens gebruik van het Kadaster? Ben je je voldoende bewust hoe makkelijk je op het verkeerde been gezet kunt worden door de wijze waarop het Kadaster informatie registreert? Tijdens de presentatie Goochelen met onroerend goed zal Bert Jan Beneker aan de hand van voorbeelden uit de praktijk illustreren hoe de registratie van onroerend goed transacties door het Kadaster werkt en voor welke valkuilen je moet waken. Bert Jan heeft een achtergrond als kandidaat-notaris en is werkzaam bij de politie. Tevens is hij als docent verbonden aan SoSecure.

Zomer College Banner 600x315.jpg

Meer kennis door IFFC: 

NICO DEKENS

Googelen voor gevorderden

Doe jij onderzoek naar personen, organisaties of bedrijven? En wil jij leren hoe je zoekmachines als Google daarbij effectiever kunt inzetten? Dan is de workshop Googelen voor gevorderden iets voor jou. In deze praktische en interactieve workshop zal Nico Dekens (“Dutch OsintGuy”) je leren hoe Google onder de motorkap werkt en hoe je geavanceerde queries kunt samenstellen om in minder tijd meer relevante resultaten te verkrijgen. Nico Dekens heeft meer dan 20 jaar ervaring als intelligence-analist bij de politie en is momenteel onder andere werkzaam als OSINT-trainer voor Aware Online

Heb je vragen over de Masterclass? Neem contact op met Young Financial Crime via youngfinancialcrime@iffc.nl

©2019 door IFFC

. Met trots gemaakt met Wix.com

IFFC - Institute for Financial Crime 

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

Het IFFC draagt actief bij aan het realiseren van SDG 16