Wheat Field

ZOMER COLLEGES

De wereld van fraudebestrijding is zeer dynamisch en brengt veel verschillende uitdagingen met zich mee. Fraudeurs zijn inventief en door grote hoeveelheden data bijna onzichtbaar.

 

Om fraude zo optimaal mogelijk tegen te gaan, is het op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van groot belang dan wel noodzakelijk. Het IFFC en DataExpert bieden daarom graag een platform waar professionals relevante kennis op dit gebied kunnen vergaren. 

Tijdens de vier Zomer Colleges die het IFFC in samenwerking met DataExpert organiseert, worden door experts uiteenlopende onderwerpen op het gebied van fraude besproken. Van follow the money door visualisatie tot cryptocurrencies en van red flags in jaarrekeningen tot het modelmatig bestrijden van FEC; het komt allemaal aan bod. 

Wil je graag deelnemen aan één of meer van de Zomer Colleges? Dat kan! Hieronder vindt je informatie over de sessies en de mogelijkheid tot inschrijven. De kosten voor deelname zijn €25,- per college.

Voor deelname aan de zomer college's kent het NiVRE 1 PE punt pr. college toe.

DATUMS:

16 juli 2020

23 juli 2020

30 juli 2020

6 augustus 2020

TIJDSTIP:

10:00 - 12:00

16 

juli 

2020

Cryptocurrency Investigations - Welcome to the jungle!

Een onderzoek uitvoeren naar cryptocurrency, transacties en de blockchain lijkt soms overweldigend; regelmatig zie je als onderzoeker door de bomen door het bos niet meer. Toch is er vaak meer mogelijk in deze jungle dan op de voorgrond blijkt.

 

Tijdens dit IFFC ZomerCollege ‘Cryptocurrency Investigations: Welcome to the jungle’ neemt Rick Harmsen, Cybercrime Specialist en Trainer bij DataExpert, u mee op expeditie om inzicht te bieden over welke onderzoeksmogelijkheden er zijn op dit gebied en hoe deze te benutten.

Rick Harmsen

23

juli 

2020

Jaarrekeninglezen voor non-financials & Red Flags herkennen

Het herkennen van Red Flags begint bij het snappen van de logica van een jaarrekening én het kunnen leggen van relevante kruisverbanden. Aan de orde komen vraagstukken als: Wat is een jaarrekening? Wat staat er op een balans, een winst- en verliesrekening en een kasstroomoverzicht?

 

Kunnen we Red Flags herkennen in de jaarrekening? De cursus is bedoeld voor onderzoekers die beperkt kennis hebben van financiële verslaggeving en die opzoek zijn naar praktische handvatten om in financiële verslaggeving Red Flags te herkennen.

Inge-Lisa Toxopeus

30

juli 

2020

Follow the Money – De kracht van visualisatie

Het vinden van de naald in de hooiberg bij fraudeonderzoeken wordt steeds moeilijker in het huidige informatietijdperk. Om grote hoeveelheid gegevens beter te kunnen interpreteren, helpt het aanzienlijk data eerst te visualiseren. Ons brein verwerkt namelijk beelden zo’n 600.000 keer sneller dan tekst.


Het Zomer College ‘Follow the Money – De kracht van visualisatie’ is erop gericht om u als fraude analist de juiste handvatten te bieden voor het verzamelen en structureren van data, om vervolgens deze gegevens om te zetten in relatieschema’s voor visuele interpretatie. Het missen van afwijkende transactiepatronen of onderliggende connecties is daarmee verleden tijd.

Karlijn

Cox

6 augustus

2020

Modellen maken tegen FEC

Als je de marketing mag geloven dan is Artificial Intelligence (AI) praktisch magie. Toch staan veel van de AI-toepassingen in 2019 nog geparkeerd op de Peak of Inflated Expectations van de Hype Cycle. Hoe onderscheid je zin van onzin? Waar kunnen we op korte termijn nou écht wat mee?

In deze workshop wandelen we langs de grenzen van AI. We bekijken de mogelijkheden voor het modelmatig bestrijden van Financial Economic Crime. Hiervoor duiken we een stukje de techniek in, diep genoeg om te kunnen zien wat nu maakt of een probleem op korte termijn succesvol aangepakt kan worden. We laveren tussen maatschappelijke vragen, zoals het ontwikkelingsklimaat voor modelmatige FEC-bestrijding, en praktische uitdagingen. Aan het einde van dit college heb je een beter beeld van hoe modellen ons nu helpen, wat de verwachtingen zijn voor AI en welke rol je hierin kan spelen.
 

Jeroen Goudsmit

IFFC Zomer Colleges - Powered by DataExpert
10:00 - 12:00
GoTo Meeting Webinar
IFFC Zomer Colleges - Powered by DataExpert
Deze zomer organiseert het IFFC in samenwerking met DataExpert een viertal Zomer Colleges.

©2019 door IFFC

. Met trots gemaakt met Wix.com

IFFC - Institute for Financial Crime 

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

Het IFFC draagt actief bij aan het realiseren van SDG 16