Het IFFC is opgericht in 2015 door Arthur de Groot en is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Het IFFC vormt de spil van een kennisintensief publiek-privaat netwerk op het gebied van financieel-economische criminaliteit (FEC).
Het is een onafhankelijk initiatief dat vanuit maatschappelijke betrokkenheid door private partijen is gestart waarbij nadrukkelijk de verbinding wordt gezocht met overheid en kennisinstellingen (brugfunctie).
Als platformorganisatie op het gebied van FEC-bestrijding heeft het IFFC een uitgebreid netwerk van publieke en private partijen en kennisinstellingen die samenwerken en elkaar ontmoeten in (onderzoeks)projecten en activiteiten. Het IFFC is branche- en sector-overschrijdend, en zoekt tevens de verbinding met een nieuwe generatie talentvolle professionals.
Het IFFC is gevestigd in Den Haag: de internationale stad van vrede, recht en veiligheid, die zich toelegt op het verbinden van technologie, conflictbeheersing en recht. Als Nederlands kennis- en expertise platform op het gebied van FEC zoekt het IFFC de verbinding met vergelijkbare internationale organisaties.

COMPLIANCE
De multidisciplinaire kamer ‘Compliance’ richt zich op het ontwikkelen van een nieuwe visie op compliance.
Deze kamer is gericht aan alle risk & compliance professionals, managers en bestuursleden betrokken op strategisch niveau in (fraude) risicomanagement en/of compliance.
De focus van de kamer is om de huidige compliance praktijk te kantelen naar een situatie waarin uitdagingen effectief worden aangepakt, doordat partijen met elkaar samenwerken en informatie delen. Deelnemers zijn financiële instellingen, ondernemingen, overheid, kennisinstituten, automatiseerders, advocaten en consultants.
Tegenwoordig worden we geconfronteerd met toenemende eisen en verwachtingen ten aanzien van het niveau van controle en daadwerkelijke output van compliance. De kamer vindt de huidige aanpak niet de meest geschikte en streeft naar een praktijk waarbij de nadruk ligt op supply chains (SC) en delivery channels (DC) waarbij de ‘solo approach’ niet langer de gemeenschappelijke standaard is.
Daarnaast wil de kamer bedrijven en financiële instellingen inspireren om samen te werken om zo dubbel werk te voorkomen.