zoek

Fortress

De Haagse Hogeschool en Fortress Academy hebben de handen ineengeslagen en de eerste opleiding speciaal voor fraudeonderzoekers ontwikkeld. Tijdens deze praktische opleiding leer je hoe je een solide onderzoek opzet en uitvoert volgens een vaste methodiek die universeel toepasbaar is. Docenten en experts uit het werkveld delen hun kennis en laten je via praktijkcases kennismaken met alle facetten van het vak. Zo ontwikkel je jezelf tot een gedegen en veelzijdige fraudeonderzoeker waar opdrachtgevers volledig op kunnen vertrouwen.

Opbouw van de opleiding Fraudeonderzoeker

Tijdens de opleiding oefen je veel met realistische praktijkcases, waardoor je jouw onderzoeksvaardigheden uitbreidt en verfijnt. Je leert de feiten te scheiden van meningen en visies om te komen tot gedegen, objectieve conclusies. De colleges zijn klassikaal, interactief en staan onder leiding van gerenommeerde (gast)docenten. Zij laten je uitgebreid kennismaken met hun specifieke expertise, zoals interviewtechnieken, e-discovery en asset tracing. Je rondt de opleiding af met een praktijkopdracht, waarin alles wat je hebt geleerd samenkomt.

Programma

De opleiding Fraudeonderzoeker duurt 20 weken. Je volgt de opleiding in deeltijd. Je komt om de week voor college bij elkaar en besteedt daarnaast ongeveer 15 tot 20 uur per week aan zelfstudie.

1. Inleiding fraude en fraudeonderzoek Vrijdag 8 september 2017
2. Kern van een fraudeonderzoek: een goede onderzoeksvraag Vrijdag 22 september  2017
3. Onderzoeksstructuur en onderzoeksplan Vrijdag 6 oktober 2017
4. Veiligstellen en verzamelen gegevens Vrijdag 3 november 2017
5. Interviews afnemen tijdens een fraudeonderzoek Vrijdag 17 november 2017
6. Gegevens analyseren en onderzoeksdossier opstellen Vrijdag 1 december 2017
7. Digitaal rechercheren Vrijdag 15 december 2017
8. Conclusies, adviseren en rapporteren Vrijdag 12 januari 2018
9. Eindrapport schrijven Vrijdag 26 januari 2018
10. Eindrapport presenteren en afsluiting Vrijdag 9 februari 2018

 

Data onder voorbehoud van wijzigingen. Bij een beperkt aantal inschrijvingen kan besloten worden om de cursus te verplaatsen of te annuleren.

Voor meer informatie over deze opleiding klik hier