zoek

Fraude Film Festival 2017

Op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober vindt de vierde editie plaats van het Fraude Film Festival

Twee volle dagen met films en documentaires over fraude, corruptie en de bestrijding ervan. Het festival beoogt het maatschappelijk bewustzijn over fraude te vergroten en een trendbreuk in de bestrijding ervan te forceren.

Nu is Nederland geen land waar fraude dagelijks voorpaginanieuws is, of waar corruptie welig tiert. Toch wordt er meer gesjoemeld dan we denken – of voor waar willen houden. Zou het kunnen dat illusies het zicht op de realiteit verhullen? Of is fraude eerder ongemakkelijk dan schokkend? Dit festival is dé gelegenheid om tegels te lichten.

Nieuw dit jaar is een programma in A Lab; het voormalige Shell onderzoeksgebouw, vlak naast Eye. In dit levende laboratorium waar creativiteit, technologie en vrijdenken samenkomen, organiseert het Fraude Film Festival samen met A lab drie spannende sessies: Kan blockchain fraude uitbannen?, The Future of Fraud en de Verleiding.

Thema's die tijdens het reguliere programma in EYE worden belicht zijn o.a. Corruptiebestrijding in Azië, Privacy, Blockchain, Bitcoins & Ethereum, Kwetsbare infrastructuren, Fraude en corruptie in de zorgindustrie, Integriteit in moeilijke tijden en Voedselfraude. 

Op donderdag 5 oktober is het evenement uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Op vrijdag 6 oktober is iedereen van harte welkom.

IFFC Participanten krijgen 10% korting op de toegangsprijs. Stuur een email naar events@iffc.nl  om de kortingscode hiervoor te ontvangen.

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD: Wil jij meehelpen om de 4e editie van het FFF tot een groot succes te maken en ben jij 5 en/of 6 oktober beschikbaar? Meld je dan nu aan als vrijwilliger via: info@fraudefilmfestival.nl !

Voor meer informatie, klik hier.